Huishoudelijk reglement

1 . Gedrag op en rond het terrein


1.1 . Vooreerst vragen wij aan de spelers dat zij zich voor tijdens en na de trainingen en wedstrijden voornaam en sportief gedragen.De spelers zijn het visitekaartje van de club.Waarden als respect en fairplay dragen wij hoog in het vaandel.Deze waarden kan men terugvinden in het fairplaycharter van de UEFA .

1.2. Elke speler schudt de hand van de trainer,afgevaardigde en van de aanwezige bestuursmensen.

1.3. Geef de moed nooit op ,ook al gaat het eens wat minder .Zet je altijd voor 100% in.Door een grote inzet van iedereen is elke hopeloze situatie weer recht te zetten.

1.4. De scheidsrechter is de baas ,ga niet met hem of haar of de toeschouwers in discussie.Na afloop van de wedstrijd wordt er aan de scheidsrechter een hand gegeven ook na een verloren partij,ook na beslissingen die volgens jou niet de juiste waren.Hou er rekening mee dat wij zonder scheidsrechters onze lievelingssport niet meer kunnen uitoefenen.

1.5. Volg de instructies van je trainer op,alleen naar de coaching van de trainer wordt er geluisterd.

1.6. Wangedrag en vandalisme worden niet geaccepteerd.

1.7. Er is een nultolerantie met betrekking tot drugsgebruik.


2.Stiptheid

2.1. Van elke speler wordt verwacht dat hij stipt op de afspraak is.De trainingen worden stipt bijgewoond.Bij iedere afwezigheid wordt de trainer verwittigd.

2.2. De uren van de training worden gerespecteerd.Gelieve niet vroeger te komen dan een kwartier voor aanvang.

2.3. Bij de uitwedstrijden wordt er verzameld in het lokaal café De Geite hetzij anders meegedeeld.Bij terugkomst krijgt iedere speler en chauffeur een drankbonnetje.

2.4. Wanneer men zonder verwittigen afwezig is bij een wedstrijd wordt die de volgende wedstrijd niet in de wedstrijdselectie opgenomen.

2.5. Identiteitskaart en kids ID.Wie zijn identiteitskaart of kids ID jonger dan 12 jaar niet bij zich heeft voor een wedstrijd kan niet spelen dit vanaf miniemen U13.                                                                                                                                                                                                                                    Aan alle jeugdspelers jonger dan 12 jaar wordt gevraagd om zo snel mogelijk een kids ID aan te vragen op de dienst bevolking van de gemeente.Die wordt dan afgegeven aan de ploegafgevaardigde.Primokaarten uitgegeven door de KBVB zijn niet meer geldig.


3.Kleedkamers en infrastructuur

3.1. De club is bezig met zware inspanningen te leveren om een prima infrastructuur te verkrijgen.Wij verwachten dan ook respect voor het werk van de vele vrijwilligers.

3.2. Behandel de kleedkamers respectvol na jou komen er nog ploegen die er willen gebruik van maken.

3.3. Roken en alcohol is verboden in de kleedkamers.

3.4. Behalve spelers,trainers,afgevaardigden en bestuursmensen wordt er niemand in de kleedkamers toegelaten.Enkel voor ouders van debutantjes,duivels en in mindere mate preminiemen wordt er een uitzondering gemaakt.Maar probeer dit tot een minimum te beperken.

3.5. Laat geen kostbare spullen onbeheerd achter in de kleedkamers.Dingen die je niet echt nodig hebt om te voetballen blijven thuis.Geef in het andere geval alles in bewaring bij trainer of afgevaardigde.

3.6. Schoenen worden niet in de douches gepoetst,maar op de voorzien plaatsen.


4.Kledij en persoonlijke verzorging

4.1. Wij verwachten dat alle jeugdspelers zich in nette en verzorgde kledij aanbieden.Bij aanvang van het seizoen kreeg iedereen een training,we stellen het op prijs dat deze training gedragen wordt tijdens de activiteiten van KEVC Beselare.

4.2. Voetbalschoenen met ijzeren noppen zijn verboden tot bij de miniemen,bij lagere leeftijd wordt er gespeeld met multistuds.

4.3. Bij aanvang van het seizoen kreeg iedere jeugdspeler kousen alleen deze zijn de juiste bij wedstrijden met uitzondering van de keepers.

4.4.Halskettingen,horloges,oorringen en piercings kunnen jezelf en anderen in gevaar brengen.Ze worden ook niet toegelaten op trainingen en wedstrijden.

4.5. In de winterperiode is het aan te raden te trainen in lange broek en trainingsjas of regenjasje bij regenweer.Zorg steeds voor warme kledij voor na de training.

4.6.Er wordt altijd getraind met beenbeschermers dit om preventief blessures te voorkomen.

4.7. Bij de opwarming bij wedstrijden wordt de zwarte sweater met kap aangedaan die jullie gekregen hebben als kerstgeschenk van de firma Access Service.

4.8. Er wordt steeds kledij achtergelaten.Het is daarom wenselijk dat alle kledij voorzien is van naam.

4.9. De spelers komen niet naar de wedstrijden met de voetbalschoenen al aan.Zeker bij uitwedstrijden wanneer men nog in de auto moet voor de verplaatsing.


5.Hygiëne

5.1. BIJ WEDSTRIJDEN IS HET VERPLICHT TE DOUCHEN wij raden dit ook aan na de training.Het gebruik van badslippers is aan te raden.


6. Medische fische - Medische problemen - blessures - sportongeval

6.1. Bij het begin van het seizoen wordt iedereen gevraagd om een medische fische in te vullen ook met nummers die bereikbaar zijn in geval van nood.Dit is in jullie eigen belang moest er iets ergs gebeuren,de trainer houdt die bij.

6.2. Breng de trainer onmiddellijk op de hoogte als je een medisch probleem hebt of een blessure.Doordat te verzwijgen wordt de blessure of probleem alleen maar erger door te blijven spelen en trainen.

6.3. Wie belangrijke medicatie inneemt brengt de trainer of afgevaardigde daarvan op de hoogte.

6.4.Na een ongeval op training of tijdens een wedstrijd vraag je onmiddellijk de nodige documenten bij trainer,afgevaardigde of secretaris Everaert Eric.Dit doe je best voor de raadpleging van de arts.(zie procedure ongeval)


7.Communicatie

7.1. Wij raden iedereen aan om regelmatig onze website te bezoeken www.kevc-beselare.be Je vindt er alle nodige informatie in verband met de vereniging.Er is een speciale link op de website met betrekking tot afgelaste wedstrijden,hou deze in het oog bij slecht weer.

7.2. Wij vragen ook elke wijziging van adres,telefonnummer of email door te geven.


8. Problemen

Problemen kunnen enkel opgelost worden als ze gemeld worden.Breng trainer,afgevaardigde,jeugdcoördinator,jeugdvoorzitter op de hoogte als er een probleem is.Blijf er niet mee zitten.Problemen bespreken we intern en niet aan de toog .Wij proberen dan om zo vlug mogelijk een oplossing te vinden.


9.Speelgelegenheid

Wij proberen aan alle jeugdleden 50% van de wedstrijdminuten aan te bieden behoudens blessures en afwezigheden en de juiste ingesteldheid.Wanneer er meerdere doelmannen zijn per ploeg wordt er met een beurtrol gewerkt de andere doelman wordt dan veldspeler.                                                                                                                                                                                                        

10. Besteding lidgeld

Verplichte bijdrage aan de KBVB (verzekeringen,aansluitingen,boetes,............. )

Onkosten trainers en scheidsrechters

Onderhoud en voorbereiding terreinen en kleedkamers

Energiekosten (water,gas,elektriciteit )

Kosten voor uitrusting spelers ( training,kousen,truitjes,broekjes,........ )

Jaarlijks vernieuwen en aanvullen trainingsmateriaal

Drankje bij thuiswedstrijden en drankbonnetjes bij uitwedstrijden in het lokaal

Organisatie jeugdfeesten,kerstfeest,Sinterklaasfeest,tornooi